August 21, 2017, 3:40 pm
Home arrow Duiken
English Danish Dutch French German Italian
Home
Duiken
HamRadio PC1T
Newfoundlander
Familie Vermonden
Reisverslagen
Geocaching
Nieuws
Links
Zoeken

Duik hobby Afdrukken

Waarom ben ik met duiken begonnen?
Ik ben met duiken in aanraking gekomen door mijn buurman Nico. Nico was lid van de IADS duikvereniging de Seester in Seedorf (Duitsland). In het begin dacht ik, ik heb al een hobby (zendamateur) en deze hobby kost al veel tijd en geld.  
 PA201389.JPG
Later hadden wij het toch vaak over de duikopleiding en het duiken in het algemeen. In die tijd, 1998, werd de duikvereniging de Pos(t)vis in Havelte opgericht en Yvonne (de vrouw van Nico) en Anja en Rene gingen de duikopleiding in Havelte volgen. Toen besloot ik om alleen de opleiding mee te doen, maar verder nog niet te gaan duiken.

Wanneer ben ik begonnen?
Eind 1998 ben ik dus begonnen met de IADS 1 sters opleiding bij de duikvereniging Pos(t)vis in Havelte. Ik heb de 11 zwembadlessen (oude stijl) achter elkaar gedaan. Op 17 april 1999 heb ik mijn eerste buitenduik gemaakt met Nico. Het IADS 1 sters examen gedaan in Ruinerwold. Ik weet nog goed dat we het hele meer over moesten zwemmen en weer terug.

Andre en Schilpad 01.JPG 

Hoe is het verder gegaan?
Na het examen heb ik maar weinig gedoken. Een paar duiken in Zeeland tijdens de “zeelandweek” maar verder niet. In 2000 heb P5020108.jpgik maar 2 duiken gemaakt. Zonder eigen uitrusting ga je toch niet zo snel duiken. Toch vond ik duiken heel leuk en ik heb in 2001 maar besloten om wat eigen spullen te kopen. Eerst een pak en schoenen, maar zolang je niet alles hebt is het nog een gedoe. Dus ben ik samen met Rene Grevink naar Nijverdal gegaan en heb daar mijn verdere uitrusting gekocht.
Toen begon het duiken pas echt. We gingen bijna elke week. Veel in Tynaarlo en Ruinerwold. Maar ook in Hemmoor ben ik een paar keer geweest. Ook Janet mijn ega werd enthousiast van mijn verhalen en is in 2002 ook begonnen met de opleiding. 

4 P1010281-4.jpgMooiste duiken?

Een van mijn mooiste duiken heb ik gemaakt bij Den Osse in Zeeland. Het was een nachtduik samen met Rene Grevink. Zeeland is sowieso heel mooi. In het voorjaar de Sepia’s bij de Zeelandbrug, maar ook bij het Koepeltje heb ik mooie duiken gemaakt samen met Janet. Tynaarlo vind ik ook altijd leuk “visjes kijken”.
En natuurlijk niet te vergeten de grotduiken in Mexico. Dit is niet te beschrijven, je moet het gezien hebben.

In het buitenland heb ik mooie duiken gemaakt in Kroatie tijdens onze vakantie. Hier heb ik samen met Janet, Nico en Yvonne op mooie wrakken gedoken. Waaronder de Baron Gautsch.  Wij zijn al 2 keer naar Bonaire geweest en daar heb ik al vele duiken gemaakt. Een van de mooiste duiken was een nachtduik bij de Townpier en een duik bij de Saltpier. Echt super. En natuurlijk Indonesie (de Bunaken). Prachtige en kleurige onderwaterleven en met vooral heel veel mooi naaktslakken. 
Maar ook niet vergeten de prachtige Noordzee duiken op mooie wrakken met de boot de Zeester. 

Leukste om te doen?
Eigenlijk vind ik van alles leuk, Lekker langs de kant naar visjes kijken gewoon op 1 à 2 meter. Heel rustig. Maar ook wrakduiken of grotduiken. Onderwater vergeet je echt alles, je hoort alleen de bubbels.

Ook het duiken met leerlingen vind ik leuk om te doen. Vooral als ze enthousiast het water uit komen. Dat geeft mij een goed gevoel.

Ook nachtduiken is echt super. In het begin leek het mij maar niets maar nu ben ik helemaal om. Ik heb dus ook maar een Metalsub HID gekocht, lekker veel licht. En je hebt dan altijd buddy’s genoeg die met je willen duiken, zoals Petra…

Wat ik ook graag doe is samen met Janet naaktslakjes zoeken en deze op de foto zetten.

P5270012.jpgMeer opleidingen
Ik ben nu  PADI instructeur (MSDT). Ook ben ik DAN en EFR instructeur en mag ik vele specialty’s geven. De nieuwste specialty waar ik les in mag geven is de Digital Underwater Photography. Deze is echt leuk om te doen en je leert veel meer van het digitaal fotograferen onderwater. Je kunt wat van mijn foto’s bekijken door op Under water pictures te klikken.

Toekomst?
Natuurlijk lekker veel duiken. Vaak op “duik”vakantie en verder wil ik nog wat opleidingen doen en mij nog verder verdiepen in de duiksport. 

Naast mijn technische opleidingen heb ik dit jaar  net de IANTD "full"cave gevolgd in Mexico. 

Op dit moment heb ik meer als 1200 duiken gemaakt
gedoken in: Neterdand, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Kroatie, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Bonaire, Egypte, Mexico, Denemarken, Italie, Luxemburg, Indonesie Bunaken en Bali Malta/Gozo.

Ook eens een duikje maken?

 

 

 
< Vorige
Vermonden.com